Νικολούλια Λιάνα


Η Λιάνα Νικολούλια είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συνέχισε τις σπουδές της, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ειδικεύτηκε στη Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου, τις Εξαρτήσεις και τις Νέες Τεχνολογίες. Από τα βασικότερα στάδια της συνεχούς κατάρτισης της είναι το πρόγραμμα Ψυχολογίας Παιδιού και Εφήβου, αναγνωρισμένο από το Scottish Qualifications Authority.

Παράλληλα με τις σπουδές της διεύρυνε τις γνώσεις της μέσω ακαδημαϊκών προγραμμάτων και σεμιναρίων σε τομείς όπως, το παιδικό ιχνογράφημα, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση & διαταραχή αυτιστικού φάσματος, και την ανάπτυξη βρεφών και παιδιών από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Επιπροσθέτως, βασικός πυλώνας στην εκπαίδευση της αποτέλεσε η συμμετοχή της στο ετήσιο πρόγραμμα ψυχικής υγείας παιδιού και εφήβου στο Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιού & Εφήβου του Σισμανόγλιου Νοσοκομείου. Αναζητώντας πάντα τη συνεχή εξειδίκευση και ανάπτυξη, ειδικεύτηκε στη χορήγηση του ψυχομετρικού εργαλείου WISC-V.

Τέλος, η ίδια εργάζεται σε κέντρο ειδικής διαπαιδαγώγησης και έχει ήδη εργαστεί σε κέντρο ημέρας παιδιών, όπως επίσης και σε κέντρο ψυχικής και σωματικής υγείας, ενώ έχει υπάρξει εισηγήτρια σεμιναρίων ψυχολογίας και συμβουλευτικής.

Σημαντική είναι και η εθελοντική της δράση στην πανελλήνια ένωση εναλλακτικής ιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης, σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ («Μαζί Μπορούμε»), σε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό («ΚΕ.ΦΙΑΠ»), όπως επίσης και σε εξειδικευμένο κέντρο διάγνωσης και αποκατάστασης ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος («Ηλίανθος»).