Παιδί και Έφηβος, Ψυχική Υγεία και Ψυχοπαθολογία

hacapp-magazinelogo
Το περιοδικό Παιδί και Έφηβος, Ψυχική Υγεία και Ψυχοπαθολογία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου (ΕΕΨΨΠΕ) και εκδίδεται από τις εκδόσεις Καστανιώτη δύο φορές το χρόνο.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού εκδόθηκε την άνοιξη του 1999. Το περιοδικό περιέχει άρθρα υψηλής επιστημονικής ποιότητας, τα οποία δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά σε όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο χώρο της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων.
Τα άρθρα εμπίπτουν, πιο συγκεκριμένα, στους ακόλουθους τομείς:

• Παιδοψυχιατρική
• Ανάπτυξη και αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία
• Κλινική και κοινωνική ψυχολογία
• Ψυχοπαιδαγωγική
• Ψυχικές διαταραχές (διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση)
• Ψυχανάλυση και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία

Επίσης περιλαμβάνει στήλη κριτικής βιβλιοπαρουσίασης, ενημέρωση για μελλοντικές ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις σχετικές με τη θεματολογία που καλύπτει το περιοδικό, καθώς και στήλη κριτικών παρουσιάσεων, επιστημονικών εκδηλώσεων και συνεδρίων.
Κύριο έναυσμα για την πραγματοποίηση αυτής της εργασίας υπήρξε η συνεχής αναζήτηση άρθρων από το περιοδικό με βάση το θέμα, τόσο από τους φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας όσο και από άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες. Η παντελής έλλειψη τέτοιας δυνατότητας για τα ελληνικά περιοδικά ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την απόφασή μας ώστε να προχωρήσουμε στην θεματική ευρετηρίαση του περιοδικού.

Η καταλογογράφηση των αναγραφών έγινε σύμφωνα με το Publication Manual of the American Psychological Association. Η θεματική ευρετηρίαση έγινε σύμφωνα με τις θεματικές επικεφαλίδες της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

Η κάθε αναγραφή δίνεται σύμφωνα με το θέμα στο οποίο ανήκει, δίνεται ακόμη και περίληψη του κάθε άρθρου. Ο κατάλογος θεμάτων δίνεται στην αρχή ενώ στο τέλος παρατίθενται ευρετήρια συγγραφέων και τίτλων. Δίπλα δίνεται ο αριθμός της αναγραφής, ο οποίος παραπέμπει στην αναγραφή της κύριας εργασίας.
Η εργασία πραγματοποιήθηκε από την Ελένη Νιξαρλίδου, Βιβλιοθηκονόμο του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ, με την συνεργασία της Ευαγγελίας Προβοπούλου και της Σοφίας Ασλανίδου.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Login

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×