Μαράτου Όλγα

Σύντομο βιογραφικό

noimage

Γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στη Σχολή Αηδονοπούλου. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, όπου ειδικεύτηκε στην κλινική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή. Ήταν βοηθός του Jean Piaget και της Barbel Inhelder. Έζησε δέκα χρόνια στο Λονδίνο, όπου έκανε έρευνα με νεογέννητα και εργάστηκε ως κλινική ψυχολόγος στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του London Hospital. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, το 1976, εργάστηκε στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» και στο Τμήμα Ψυχολογικής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Εκπαιδεύτηκε στην ψυχανάλυση στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, της οποίας είναι μέλος.

Από το 1981 έως το 1988 ήταν αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και από το 1990 στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1998 εξελέγη καθηγήτρια κλινικής ψυχολογίας στο ίδιο Τμήμα. Από το 1983 έως το 2009 ήταν επιστημονική υπεύθυνη στο «Περιβολάκι», θεραπευτική μονάδα ημερήσιας περίθαλψης για παιδιά με σοβαρές πρώιμες διαταραχές της ανάπτυξης (πρώιμες ψυχώσεις) και αυτισμό. Έχει μια κόρη, έναν γιο και δύο εγγονούς.


Γρεβενών ,
210-6518894
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Login

  or   Δημιουργία λογαριασμού

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×